top of page
  • Vero

סיפורו של השף רועי איפלה



אז היום אספר על שף פרטי לאירועים שהחל את דרכו בחו"ל, מי היה מאמין שקריירה של אדם מתחילה מארוחה עם חברים? תכירו, השף רועי איפלה וסיפורו:


אז רועי, איך ומדוע התחלת את העסק?

התחלתי את העסק מרעיון של חבר יקר בשם ארז, אחרי ארוחת יום שישי בארה״ב, ישבנו והוא אמר לי ״אתה צריך לעשות ארוחות כאלה לא רק לנו החברים, אלא לכל המין האנושי! אתה צריך להיות שף פרטי״. את רוב הנסיון שלי כטבח ושף צברתי בארה״ב. כשחזרתי לארץ המשכתי את רעיון הבישול לאנשים בביתם והחלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים! לגרום לסועדים שלי לקבל את אותו הריגוש הזה שאני מקבל בזמן שאני מכין אוכל, אפשר להגיד סוג של אורגזמה קטנה כזו בבטן, בלב ובנשמה.


ממה המטבח שלך מושפע ולמה אתה הכי מתחבר?

המטבח שלי מורכב מכיוון שהוא מושפע מהמון אנשים קרובים אלי, גדלתי לתוך עולם קולינרי, זה התחיל מסבתי אסתר ז״ל שהיתה אלופה במטבח המרוקאי ובתור ילד הייתי מאוד מחובר לאוכל שלה.

לאמי היקרה הילי שלקחה את המטבח בבית לכיוונים שונים ומטעמים שונים ומגווונים. אבי היקר אליהו שהיו בבעלותו שלושה מסעדות בשנות ה90 ולאחי לירן איפלה שהוא מנטור גדול עבורי והמוזה שלי.

כיום אני מאוד מחובר לשורשים שלי, לאוכל מנחם, אבל גם אוהב את המטבח האמריקאי המושחת.


מה החלום הקולינרי שלך?

להגיע לכוכב מישלן בארוחה אחת רנדומלית.


למי היית רוצה להגיש את אחת המנות שלך לטעימה?

לשף אנתוני בורדיין ז״ל, אך לצערי אי אפשר אז אולי לשף גורדון רמזי.

(לרקע כללי, השף אנתוני בורדיין היה שף ומנחה טלויזיה ידוע ושובר מוסכמות בעולם הקולינריה, הוא כתב ספרים והשפיע רבות על שפים אחרים. השף התפרסם בזכות ספרו "סודות מחיי המטבח: הרפתקאות בבטן הרכה של הקולינריה", הספר היה נא, מהקישקע מעורבב בקללות כמו שאני אוהבת, ודיבר גם על סקס, סמים ואלכוהול מסביב לעולם הקולינריה. בורדיין כאמור התאבד ב2018 ונמצא בחדר במלון בצרפת על ידי חברו השף אריק ריפר. חפציו האישיים של בורדיין נמכרו במכירה פומבית לפני כחודשיים, במכירה נמכרו כ 200 פרטים ונאספו כ 2 מיליון דולרים, כאשר 40 אחוז מהם יועברו למלגת "מורשת אנתוני בורדיין" במכון הקולינרי בארה"ב, אחד מבתי הספר הגדולים והנחשבים לבישול בעולם, שם בורדיין למד ולימד).


מה הכי אהבת לאכול כילד?

כילד אהבתי ועד היום הכי אוהב צ’יפס עם מיונז וקטשופ.


אם לא היית עוסק בזה אז במה היית עוסק?

אם לא הייתי שף סביר להניח שהייתי מציל בים.


האם יש מרכיבים קולינריים שלא אהבת לעבוד איתם בהתחלה וכיום אתה לא יכול בלעדיהם?

וואו, יש מלא חומרי גלם שלא הייתי מסוגל לעבוד איתם כמו פלפלים, כוסברה, גבינות שונות ואפילו דגים מסויימים, אבל כיום קשה לי בלי כוסברה ואני מטורף על הירק הזה, גבינות ודגים זה כבר משהו בלתי נפרד ממני במטבח.


מה מהמנות שלך, אתה הכי אוהב לאכול?

המנות שלי שאני הכי אוהב לאכול הן קציצות דגים על מצע של יוגורט עזים בסגנון יווני והפולנטה המקסיקנית שלי עם 6 סוגי פיטריות יער שנוכחת על השולחן כמעט בכל אירוע שלי.










ליצירת קשר עם השף: http://greenbook.co.il/card/6305/13209?fbclid=IwAR3pnNwPxjW27GsrmJVEYorf6iXjPIT7FkpJdQC_MItvjaBKmxaGX8ohbd8



585 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Mr. Pepper

bottom of page